آدرس: تهران، خیابان دکتر فاطمی، روبروی سازمان آب، پلاک ۱۶۵ ( برج ساعت ) طبقه ۶ واحد ۶۲

همراه: 09127164898          دفتر: 02188985387 

مسیریابی از طریق   بلد   نشان   اسنپ

معرفی و سوابق

17 سال سابقه وکالت و عضو کانون وکلای دادگستری مرکز (تهران) از سال 1386 تاکنون
 
احاطه به قوانین خاص و مرتبط با پرونده‌ها و دعاوی: علامت تجاری، طرح صنعتی، اراضی ملی، تعزیرات حکومتی(قاچاق کالا و ارز)، گمرکی، مالیاتی و سرقفلی
 
مشاوره و انجام وکالت تخصصی در بیش از صدها پرونده‌ با موضوع و عناوین فوق الذکر، از سال 1390
 
آشنایی با نحوه رسیدگی و دادرسی در دادگاههای ویژه و تخصصی علامت تجاری، تعزیرات حکومتی (قاچاق کالا وارز) و دیوان عدالت اداری (پرونده های گمرکی ومالیاتی) ( برخی از آرا در سایت قابل مشاهده است)
 
مشاور حقوقی و وکیل شرکت‌های گروه قطعات خودروی عظام (بزرگترین تولید کننده قطعات اصلی خودرویی ایران) از سال 1395 تاکنون
 
وکیل پرونده‌های قضایی شرکت شهر صنعتی کاوه (بزرگ‌ترین شهرصنعتی ایران) از سال 1398 تاکنون.

وکیل مالیاتی،آیا مالیات برارزش افزوده به اموال غیر منقول وفعالیتهای مرتبط باآن تعلق می گیرد؟                                                                                                           

وکیل مالیاتی بیان می داردقانون مالیات بر ارزش‌افزوده در سال 1387 تصویب گردیده‌است .برابر ماده ۱ قانون مالیات بر ارزش‌ افزوده عرضه کالا و ارائه خدمات در ایران و ... مشمول مقررات این قانون است لیکن سوالی که مطرح می شود این است که عرضه چه نوع کالاهایی مشمول قانون مالیات بر ارزش‌افزوده می‌باشد آیا عرضه اموال غیرمنقول مشمول این نوع ازمالیات می‌شوند؟ درصورتی‌که پاسخ مثبت است آیا اموال غیرمنقول تبعی یا حکمی نیز مشمول این قانون می‌گردند؟ به‌عبارت‌دیگر اشخاصی که در امرفروش اراضی و خدمات مربوط به آن هستند بابت این امور می‌بایست مالیات بر ارزش‌افزوده پرداخت نمایند ؟ برای پاسخ به این سوالات فوق می‌بایست بیان داشت در ماده ۱۲ قانون مالیات بر ارزش‌افزوده عرضه کالا و ارائه خدمات زیر و همچنین واردات آن‌ها حسب مورد از پرداخت مالیات ارزش‌افزوده معاف می‌باشد که این ماده ۱۷ مورد را معاف از مالیات برارزش‌افزوده دانسته‌است،در بند ۸ ماده ۱۲ قانون مذکور یکی از مواردی که معاف از مالیات برارزش‌افزوده اعلام‌شده اموال غیرمنقول می‌باشد یعنی عرضه و خدمات مربوط به اموال غیرمنقول معاف از این نوع مالیات است و ازآنجایی‌که اموال غیرمنقول شامل اموال غیرمنقول ذاتی، حکمی و تبعی می‌باشند خدمات مربوط به اموال غیرمنقول نیز به تبع اصل مال معاف از مالیات ارزش‌افزوده است که اطلاق بند ۸ ماده ۱۲ قانون یادشده در استعمال لفظ اموال غیرمنقول و توجهاً به مقررات قانون مدنی در تقسیم اموال غیرمنقول می‌بایست بر این نظر قائل بود که خدمات راجع به اموال غیرمنقول مثل قراردادهای اجاره وحق انتفاع از اموال غیرمنقول نیز مشمول بند ۸ ماده 12 قانون مالیات بر ارزش‌افزوده بوده و معاف از مالیات می‌باشد بنابراین درصورتی‌که اداره دارایی نسبت‌به فعالیت اموال غیرمنقول برای شما مالیات بر ارزش‌افزوده تعیین نموده باشد شما می‌توانید نسبت‌به رای صادره از اداره هیئت مالیاتی در دیوان عدالت اداری طرح شکایت نموده و تقاضای ابطال آراء صادره در این خصوص را بنمایید بدیهی است با عنایت به تخصصی بودن این امور بهتر است که به وکلایی مراجعه گردد که تجربه عملی و علمی در خصوص این نوع از پرونده‌ها را در سوابق کاری خود دارا می‌باشند در ذیل نمونه‌ای از رأی صادره در خصوص موضوع موضوع فوق‌الذکر آورده شده‌است:

شماره دادنامه:....1400

تاریخ :1400/10/000

مرجع رسیدگی : شعبه .... دیوان عدالت اداری ديوان

شاکی:شرکت ......... با وکالت آقای مجید رحیمی به نشانی اعلامی در پرونده(وکالت آقای مجید رحیمی به نشانی اعلامی در پرونده ( تهران -خیابان دکتر فاطمی روبروی سازمان آب پلاک165«برج ساعت»طبقه 6واحد62)

طرف شكايت سازمان امورمالیاتی ....... |

موضوع شکایت و خواسته: ابطال آرای هیات بدوی و تجدیدنظرمالیاتی

گردشکار: شاکی با تقدیم دادخواست به خواسته فوق که به شماره صدرالاشاره ثبت و به این شعبه ارجاع شده است اجمالا اظهار داشته آرای صادره درخصوص مالیات بر ارزش افزوده وفق قانون نبوده و مطالبه مالیات به جهت اینکه مال غیرمنقول وفق بند 8 ماده [12 قانون مالیات بر ارزش افزوده معاف از شمول مالیات می باشد ولی در رسیدگی لحاظ نشده است غیرصحیح بوده تقاضای رسیدگی رادارم. طرف شکایت در پاسخ به شکایت شاکی به موجب لایحه دفاعیه که تحت شماره .... مورخ../.../1400 در دفتر این شعبه ثبت شده است اعلام کرده اقدامات انجام شده وفق مفاد قانون بوده و به استناد بخشنامه های صادره اقدامات مشمول مالیات بر ارش افزوده شناخته شد ومودی آن را از مشتریان دریافت نموده است ونوع فعالیت وی پیمانکاری بوده است تقاضای ردشکایت به جهت قانونی بودن اقدامات را دارم. اینک جلسه رسیدگی شعبه در وقت فوق العاده تشکیل است و پس از بررسی دلایل و مستندات طرفين ختم رسیدگی را اعلام و با استعانت از خداوندمتعال به شرح آتی مبادرت به صدور رای می نماید.                                                                                                                                                                                                                            «رأی شعبه دیوان»

اولا ............ ثانياً: راجع به اعتراض به آرای شماره 2811- 2812- 2813- 2814 مورخه .../1400/4 هیات تجدیدنظر...... راجع به مالیات برارزش افزوده چهار دوره سال ...... مودی باعنایت به اینکه به موجب اطلاق مندرج در بند9(8) ماده 12 قانون مالیات بر ارزش افزوده اموال غیرمنقول به صورت کلی از شمول مالیات یادشده معاف بوده که طبعاًکه این معافیت راجع به خدمات مدیریتی وکمیسیونی نسبت به معاملات املاک نمی باشد بلکه راجع به حقوق عینی وانتفاعی وارتفاقی آنها می باشد و برهمین اساس هم نقل وانتقال عين وهم منافع در قالب عقد اجاره وهم حقوق ارتفاقی آنها معاف از شمول مالیات بر ارش افزوده می باشد ونوع فعالیت انجام شده توسط شاکی دراملاک واقع در شهرک صنعتی راجع به حق انتفاع وبهره برداری املاک موصوف میباشد که در فرایند رسیدگی نسبت به نوع فعالیت و شمول یا معافیت آن نسبت به ارزش افزوده رسیدگی کافی و وافی نشده است بنابراین به استناد مواد 10و63و65 از قانون دیوان عدالت اداری با نقض آرای یادشده حکم به ورودشکایت ولزوم رسیدگی در همان مرجع مربوطه با رعایت مفاد این دادنامه صادر مینماید. رای صادره ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل اعتراض در شعب تجدیدنظر دیوان عدالت اداری می باشد.

نویسنده :مجید رحیمی وکیل دعاوی مالیاتی

نمونه رای از آرشیو دفتر وکالت اینجانب تهیه شده است.

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید