وکیل گمرکی بیان می دارد:نحوه ومرجع اعتراض صاحب کالا به تصمیم گمرک در خصوص تعیین تعرفه گمرکی ، ارزش کالا ،جریمه ومقررات گمرکی چگونه و کجاست؟

براساس نظر وکیل امور گمرکی :مرجع اولیه رسیدگی به اختلافات گمرکی بین صاحب کالا و گمرک در خصوص تشخیص تعرفه ، ارزش کالا ، جریمه‌ها ، قوه قهریه و مقررات گمرکی کمیسیون رسیدگی به اختلافات گمرکی در گمرک است این کمیسیون مرکب از نمایندگان ۵ مرجع مانند گمرک ، وزارت صمت ، اقتصاد ، اتاق بازرگانی و اتاق تعاون تشکیل می‌شودو به درخواست صاحب کالا رسیدگی نموده و مبادرت به صدور رای می‌نماید...بنابراین در صورتی که صاحبان کالا نسبت به عملکرد و تصمیم گمرک در تعیین تعرفه یا ارزش گذاری کالا یا جریمه و ... اعتراض داشته باشد باید در ابتدا اعتراض خود را به کمیسیون رسیدگی به اختلافات گمرکی ارسال و ثبت نمایدودر مواردی که مبلغ مابه التفاوت بین نظر گمرک و مورد قبول مؤدی و یا ارزش گمرکی کالایی که اختلاف درخصوص شرایط ورود و صدور آن است، بیش از پنجاه میلیون (۵۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال باشد که در این صورت مؤدی می تواند ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ رأی، تقاضای ارجاع امر به کمیسیون تجدیدنظر را بنماید. لذا چنانچه صاحب کالا نسبت به اقدام و تصمیم گمرک در باره کالاهای وارداتی یا صادراتی معترض می باشداز طرح ابتدائی موضوع به صورت مستقیم در دیوان عدالت اداری خودداری نمایند ودر صورتی که گمرک از ارجاع وارسال شکایت صاحب کالا برای طرح در کمیسیون رسیدگی به حل اختلافات خود داری نماید دراین حالت باید اقدام به شکایت دیگری از گمرک نمود.یاد آور می شود با توجه به تخصصی بودن پروندهای مربوط به امور گمرکی صرف وجود اطلاعات کلی حقوقی ویا حتی داشتن پروانه وکالت  برای طرح شکایت یا دفاع در این نوع پرونده ها کافی نمی باشد بلکه علاوه بر داشتن پروانه وکالت دادگستری به  تجربه ودانش تخصصی  در حوزه قوانین  امورگمرکی  بعنوان وکیل گمرکی نیز نیاز می باشد.در ذیل یک نمونه پرونده در خصوص امور گمرکی که اینجانب وکالت صاحب کالا  را بر عهده داشته ام را برای مطالعه مخاطبین گرامی آورده شده است:

مرجع رسیدگی : شعبه ... دیوان عدالت اداری

شاکی: شرکت ... با وکالت آقای مجید رحیمی به نشانی اعلامی در پرونده (به آدرس تهران -خیابان دکتر فاطمی روبروی سازمان آب پلاک165«برج ساعت»طبقه 6واحد62)

طرف شکایت : گمرک ......

موضوع شکایت وخواسته: الزام به ارجاع موضوع.....واعتراض به 4فقره مطالبه نامه کسردریافتی

گردشکار: شاکی با تقدیم دادخواست به خواسته فوق که به شماره صدرالاشاره ثبت و به این شعبه ارجاع شده است اجمالا اظهار داشته شركت موكل در زمینه تامین قطعات خودرو فعالیت می نماید و تعرفه کالاهای وارداتی موکل از شمول معافیت بوده است که در مورد مطالبه از موكل رعایت نشده است و اوراق مطالبه به نشانی دیگری ابلاغ شد درحالیکه تغيير نشانی شرکت آگهی شده بود و از اقدامات مطلع نشده بود تقاضای رسیدگی دارم. طرف شکایت در پاسخ به شکایت شاکی به موجب لايحه دفاعیه که تحت شماره....در دفتر این شعبه ثبت شده است اعلام کرده اقدامات انجام شده وفق ضوابط ومقررات انجام شده است ومعافيت ادعایی به جهت عدم اقدام شرکت در بارگزاری مجوز الکترونیکی معافیت در مهلت قانونی قابل اعمال نبوده است تقاضای رسیدگی و ردشکایت را دارم. اینک جلسه رسیدگی شعبه در وقت فوق العاده تشکیل است و پس از بررسی دلایل و مستندات طرفین ختم رسیدگی را اعلام و با استعانت از خداوندمتعال به شرح آتی مبادرت به صدور رای می نماید.

                                                                                                         ««رأی شعبه دیوان»»

با عنایت به اینکه در ماده ... قانون امور گمرکی مصوب 1390 مقرر شده است که اختلافات مربوط به ارزش و تعرفه ومطالبات گمرکی در کمیسیون حل اختلاف گمرکی باید مطرح شود و عمده اعتراض شاکی همین است که اوراق گمرکی به نشانی صحیح شرکت ابلاغ نشده است و صرفنظر از اصل اعتراض شرکت به مطالبه نامه ها و صحت وسقم آن ، موضوع منطبق با مفاد مقرره یادشده بود، فلذا خواسته شاکی ، صرفا در حد طرح موضوع در کمیسیون حل اختلاف گمرکی و بررسی مدارک ومستندات واتخاذ تصمیم در این خصوص وفق تشریفات ،مقرون به صحت بوده به استناد مواد 10و11و65 از قانون تشکیلات وآئین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب 1392 حكم به ورودشکایت صادر می نماید رای صادره ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل اعتراض درشعب تجدیدنظر دیوان عدالت اداری می باشند.

گمرک.....به رای صادره اعتراض نموده که دادنامه صادره از مرجع تجدید نظر به شرح ذیل صادر شده است:

مرجع رسیدگی : شعبه ... تجدیدنظر دیوان عدالت اداری

تجدیدنظرخواه : گمرک .....

تجدیدنظرخوانده : شرکت ..... با وکالت آقای مجید رحیمی (به آدرس تهران -خیابان دکتر فاطمی-روبروی سازمان آب-پلاک165-برج ساعت) تجدیدنظرخواسته : دادنامه شماره ......1400 مورخ.../../1400صادره از شعبه3 بدوی و به شماره بایگانی پرونده0......

گردش کار: تجدیدنظرخواه ، دادخواستی را به خواسته ی فوق تقدیم که به شماره ....ثبت دبیرخانه و به این شعبه ارجاع گرديده است. حسب محتوای پرونده شاکی شکایتی را به خواسته الزام به ارجاع موضوع در کمیسیون حل اختلاف و اعتراض به 4 فقره مطالبه نامه کسری دریافتی به طرفیت گمرک ....... تقدیم نموده که شعبه .. بدوی مطابق دادنامه تجدید نظر خواسته حکم به ورود شکایت صادر می نماید. پس از ارسال نسخه دوم دادخواست ، لايحه دفاعیه واصل که به شماره .... مورخ.....1400/0.ثبت لایحه گردیده است . جلسه دادرسی شعبه در وقت نظارت به تصدی اعضاء حاضر و امضاء کننده زیر تشکیل است . با توجه به مفاد اوراق و محتویات پرونده و مشاوره پیرامون موضوع ، ختم دادرسی را اعلام و با استعانت از خداوند متعال به شرح آتی اقدام به انشاء رأی می نماید.

                                                                                                 * رأی شعبه *

در خصوص دعوی تجدید نظر خواهی گمرک....... به طرفیت شرکت ....... با وکالت آقای مجید رحیمی نسبت به دادنامه شماره ...... مورخ.../1400/0 موضوع پرونده به شماره بایگانی مذکور صادره از شعبه 3 بدوی که به موجب آن حکم به ورود شکایت صادر شده است . نظر به اینکه از سوی تجدیدنظر خواه دليل موثری که اساس رأی تجدیدنظر خواسته را مخدوش نماید ابراز نشده و از لحاظ رعایت موازین شکلی اقدام مغایر قانون بر نحوه رسیدگی و صدور رأی مشهود نیست لذا به استناد مواد 65 و 71 قانون تشکیلات و آيين دادرسی دیوان عدالت اداری با تأييد دادنامه تجدید نظر خواسته ، حکم به رد تجدید نظر خواهی صادر و اعلام می گردد . رأی ص ادره قطعی است . مستشاران شعبه ... تجدیدنظر دیوان عدالت اداری

نویسنده : مجید رحیمی وکیل امور گمرکی

نمونه آرا از آرشیو پرونده های بایگانی دفتر وکالت مجید رحیمی  تهیه شده است.

 

 

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید