تفاوت اسم یا نام تجاری اشخاص حقوقی یعنی شرکت ها به موجب  کلمات الحاقی به آن نیز ممکن است 

یعنی نام شرکت ها می تواند با پسوند  از هم متمایز ومتفاوت گردد؛ بطوری که اشخاص ومصرفکنندگان به آسانی بتوانندنام چنین شرکتهایی را از یکدیگر تشخیص وشرکت مورد نظر خویش را برای خرید خدمات یا محصولات آن انتخاب نمایند،بنابراین وقوع اشتباه و گمراهی مشتریان و مصرف کنندگان کالا و خدمات در این حالت که پسوند موجوددر نام شرکتها با یکدیگر متفاوت می باشد متصور نیست.ودر این حالت نمی توان نام تجاری چنین شرکتی را ابطال ویا حذف کرد .در ذیل یک نمونه رای دادگاه در خصوص موضوع آورده شده است:

                                                                                                رأی دادگاه بدوی

در خصوص دعوی آقای ع.الف. به وکالت از شرکت ک. با مدیریت س.ق.و.ن.ن. به طرفیت 1. شرکت ک.2. س.س. 3. ر.خ. همگی با وکالت آقای و.الف. 4. اداره ثبت شرکت‌های تهران به خواسته حذف نام ک. از نام شرکت ک. و اعمال در دفاتر قانونی اداره ثبت شرکت‌ها با احتساب جمیع خسارات دادگاه از توجه به مفاد دادخواست تقدیمی و مستندات ابرازی نظر به اینکه وکیل خواهان با استناد به سابقه ثبت علامت ک. به لاتین که به نام مدیران شرکت به شرح فوق ثبت شده نه به نام شرکت که دارای شخصیت حقوقی مستقل از مدیران است درخواست حذف این نام را از عنوان شرکت خوانده اول نموده است که با توجه به مدافعات وکیل خواندگان اول الی سوم و ایرادات و مدافعات خوانده چهارم به شرح لایحه پیوست نظر به این‌که اساساً نام تجاری و علامت تجاری دو مقوله جدا هستند چرا که نام تجاری اسم یا عنوانی است که معرف و مشخص‌کننده شخص حقیقی یا حقوقی باشد حال‌ آنکه علامت تجاری هر نشان قابل‌رؤیتی است که کالاها و خدمات را از هم متمایز می‌نماید و در ما نحن فیه دلیلی که مثبت استفاده‌ی خوانده از علامت ثبت‌شده‌ی خواهان باشد ارایه نشده و حسب اعلام وکیل ایشان از علامت ک. به لاتین استفاده می‌نمایند که تعارضی با حقوق خواهان ندارد و نظر به این‌که اسامی هر یک از شرکت‌ها هم با پسوند ص. از هم متمایز می‌گردند لذا وقوع اشتباه و گمراهی مشتریان و مصرف‌کنندگان کالا و خدمات هر یک قابل‌تصور نیست بنابراین دعوی خواهان غیرثابت تشخیص نسبت به خوانده چهارم به لحاظ عدم توجه دعوی مستنداً به بند 4 ماده 84 و 89 از قانون آیین دادرسی مدنی قرار رد دعوی و نسبت به خواندگان اول الی سوم با استناد به ماده 197 همان قانون و ماده 30 قانون ثبت اختراعات طرح‌های صنعتی و علائم تجاری حکم به بطلان آن صادر و اعلام می‌گردد. رأی صادره ظرف مهلت بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظر در محاکم تجدیدنظر تهران می‌باشد. رئیس شعبه 3 دادگاه عمومی حقوقی تهران

                                                                                                  رأی دادگاه تجدیدنظر

تجدیدنظرخواهی شرکت ک. با وکالت آقای ع.الف. به طرفیت آقایان ر.خ. و شرکت ک. نسبت به دادنامه شماره 589 - 1393/8/4 شعبه سوم دادگاه عمومی حقوقی تهران که به موجب آن حکم به بطلان دعوی حذف نام ک. از شرکت ک. و اعمال در دفاتر قانونی اداره ثبت شرکت‌ها صادر شده، وارد نیست. باتوجه به استدلال منعکس در دادنامه تجدیدنظر خواسته از جهت عدم مالکیت شرکت تجدیدنظرخواه بر علامت تجاری ک. و نیز متمایز بودن اسم تجاری دو شرکت به اعتبار کلمات الحاقی به آن و نیز عام بودن کلمه ک. و مورد حمایت نبودن علامت تجاری ک. برای شرکت تجدیدنظرخواه به جهت این‌که مالک علامت سهامدار آن شرکت بوده به لحاظ استقلال مالی و حقوقی شخص حقوقی با سهامداران و مدیران آن موجبی برای نقض و تخدیش دادنامه مذکور منطبق با ماده 348 قانون آیین دادرسی مدنی وجود ندارد و دادگاه به استناد ماده 358 آن قانون تجدیدنظرخواهی را رد و دادنامه مذکور را در بخش مورد تجدیدنظرخواهی تأیید می‌نماید . این رأی قطعی است.

 

مجید رحیمی وکیل دعاوی علائم تجاری وطرحهای صنعتی

 

منبع رای:سامانه ملی آرای قضایی

 

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید